Talking Drum

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2006

Ραδιόφωνο το πρωί

Αχ μας έκανες ζημιά κύριε Καβαθά με τις αλχημείες σου στον Εν Λευκώ 87,7. Άκουγα κάθε πρωί τον Κωσταντίνο Τζούμα, από τις λίγες αληθινές προσωπικότητες στο ραδιόφωνο, και φτιαχνόταν η μέρα μου.

Ο κύριος Τζούμας είναι από τους λίγους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που δεν είναι προσποιητός, είναι ανθρώπινος. Δεν είναι χαμογελαστό ρομποτάκι. Κάνε ένα ραδιοφωνικό ζάπιγνκ το πρωί και το 90% των φωνών που ακούς είναι εκνευριστικά και προσποιητά χαρούμενες.

Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά για κάπου εκεί θα το πάει ο νέος Εν Λευκώ. Τον τελευταίο καιρό με είχε κερδίσει πολύ αυτός ο σταθμός. Είχε πάρα πολύ καλούς παραγωγούς πέραν του Τζούμα. Κάνανε πραγματικά μαθήματα ραδιοφώνου. Ελπίζω να μην τους πάρει όλους η μπάλα.

Παλαιότερα άκουγα Κόσμος 93,6 το πρωί. Είναι από την αρχή της λειτουργίας του ο αγαπημένος μου σταθμός, αλλά έχει ένα μεγάλο κακό, η πρωινή ζώνη του δεν αντέχεται με τίποτα. Τουλάχιστον το δικό μου στομάχι δεν τον αντέχει. Δεν αντέχει να ακούει άσχημες ειδήσεις με χαρούμενη φωνή. Πες μου ότι θέλεις, πες μου για νεκρούς στο Ιράκ, για παιδάκια που βιάζονται στα σχολεία, για έρευνες που λένε ότι θα ζήσω 10 χρόνια λιγότερο λόγω κακής διατροφής, αλλά πες το με το ανάλογο ύφος. Μην τα λες όλα χαμογελαστά με τσαχπινιά λες και κοιμήθηκες με κρεμάστρα στο στόμα. Αυτή η εμμονή με την «μαυρίλα με χαμόγελο» με κάνει να αλλάζω αμέσως σταθμό βρίζοντας. Κρίμα γιατί όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι πολύ καλό.

Υπάρχουν πραγματικά καλοί και ποιοτικοί σταθμοί στην Ελλάδα, αλλά ζούνε με μεγάλη δυσκολία. Οι αληθινά κακοί σταθμοί είναι πολλοί περισσότεροι και έχουν τρελές ακροαματικότητες. Με φοβίζει πολύ αυτό.

Μακάρι να είχα την οικονομική δυνατότητα να στήσω έναν σταθμό χωρίς να σκέφτομαι τα κέρδη. Να έβγαζε αρκετά ώστε να συντηρείται μόνος του και να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι παραγωγοί του. Η μόνη τους έγνοια θα ήταν πως θα διαπαιδαγωγούσαν και θα ψυχαγωγούσαν καλύτερα τον ακροατή. Ούφ!

Διαβάστε ένα πολύ ωραίο σχετικό post απο το Doncat του Νίκου Δήμου

1 Comments:

  • giati prepei na exei kaneis oikonomiki epifaneia gia na kanei radiofwno;;; as poume oti uparxoun kai polles suxnotites, px dimwn, opou 8a mporouses na kaneis kali douleia! lew na peisw ton neo dimarxo na kanoume enan radiofwniko sta8mo stin perioxi mas!!! :-)
    ps: arxika skeftomoun enan radiofwniko sta8mo se mia mikri poli, oxi stin a8ina, alla apo tin alli, einai polu duskolo epixeirima! ...

    By Anonymous Ανώνυμος, at 11:02 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home