Talking Drum

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Ο Papa Mali

Ο Papa Mali είναι μουσικός. Μια μέρα τον πήγανε σε ένα μακρινό τόπο όπου ζούσε η ανέχεια και η φτώχια. Εκείνος ζήτησε να γνωρίσει τους ντόπιους μουσικούς και ανακάλυψε έναν μουσικό θησαυρό. Άνθρωποι απλοί έπαιζαν μαζί μουσική θεϊκή με όργανα που δεν είχε ακούσει ποτέ. Ο Papa Mali παθιάστηκε και είχε μια ωραία ιδέα.

Γύρισε στον τόπο του και έστειλε μια πρόσκληση σε όλους τους μουσικούς που γούσταρε. Ανθρώπους διάσημους για την τέχνη τους. Τους υποσχέθηκε ένα μακρινό ταξίδι γεμάτο εμπειρίες. Το μόνο αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλουν ήταν ο χρόνος τους.

Όλοι εκτιμούσαν τον Papa Mali και δέχτηκαν (κάνα δύο χάσανε το ταξίδι μόνο επειδή άργησαν να ξυπνήσουν, τα ρεμάλια). Ταξίδεψαν λοιπόν με οδηγό τον Papa Mali στον μακρινό αυτό τόπο, άκουσαν, είδαν, συμμετείχαν και μαγεύτηκαν κι εκείνοι. Και στον δρόμο του γυρισμού είπαν όλοι εν χορώ, (γιατί ήταν μουσικοί) «έχω κάνει πολλά ταξίδια, αλλά αυτό είναι το πιο ωραίο ταξίδι που έχω κάνει».

Ο Papa Mali έλαβε ένα ερέθισμα και αποφάσισε πως κι άλλοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν την ίδια τύχη μ’ αυτόν. Και από την ενέργεια ενός ανθρώπου βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι, οι μουσικοί που έκαναν το όμορφο ταξίδι, οι άνθρωποι του μακρινού τόπου που η φωνή τους ακούστηκε μακρύτερα, κι εμείς που χαιρόμαστε που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υλοποιούν τις ωραίες τους ιδέες.

Διαβάστε:

Damon Albarn: Journey into the beating heart of Africa

Damon Albarn: Biography