Talking Drum

Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2009

Πατρίκιος

«Οι μεγάλες συγκλονιστικές φιλίες είναι ακριβώς όπως οι έρωτες. Έχουν αρχή, μέση, τέλος και όλες τελειώνουν με ρήξεις. Κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται και γινόμαστε απορριπτέοι.»

Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στον Δημοσιογράφο-Εκδότη-Τέρας Εγωισμού Θανάση Λάλα στο περιοδικό Του (όλο δικό του και κανενός άλλου) FAQ (τεύχος 46).

Το αφιερώνω σ’ όλους τους φίλους (παλιούς και νέους, χαμένους και μη) και θυμίζω το ρητό που λέει πως κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν.

oh yea

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2009

Θεός (μήπως είναι στο μυαλό σου;)

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα απέδειξε πως η πίστη στον θεό οφείλεται σε συγκεκριμένη εγκεφαλική λειτουργία.

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πίστη στο Θεό βρίσκεται «δικτυωμένη» βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις θρησκευτικές εμπειρίες, γεγονός που καθιστά την θρησκεία ένα παγκόσμιο ανθρώπινο φαινόμενο στην ιστορία. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ένα και μοναδικό νευρωνικό «σημείο του Θεού», αλλά αρκετές περιοχές του εγκεφάλου που από κοινού σχηματίζουν τα βιολογικά θεμέλια της (όποιας) θρησκευτικής πίστης.» (Καθημερινή 10/3/09)

Βέβαια και με την κοινή λογική στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγεις.

Μήπως ξεπεράστηκε η χρησιμότητα των απανταχού θεών (και των επί γης διαβόλων που τους «αντιπροσωπεύουν»). Μήπως ήρθε η ώρα να εξελιχθούμε;

Λέω μήπως έτσι βρούμε έναν λιγότερο λόγο να σφαζόμαστε μεταξύ μας.

Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Διαβάστε ολοκληρο το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_10/03/2009_270500