Talking Drum

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Εντεκα

Είναι βράδυ. Εμφανώς κουρασμένος άνδρας μπαίνει σε παρακμιακό σουπερμάρκετ. Παιδιά τρέχουν πάνω-κάτω και φωνάζουν. Ένα ζευγάρι τσακώνεται. Ένας υπάλληλος με πολύ τριχωτά χέρια κόβει φέτες ένα παριζάκι στο μηχάνημα. Ηλίθια μουσική.

Ο άνδρας γυρνάει μες στο σουπερμάρκετ με ένα καλάθι σαν χαμένος. Βάζει που και που μέσα πράγματα χωρίς κανένα ενθουσιασμό. Φτάνει στο ταμείο. Ουρά. Περιμένει χαζεύοντας τις μπαταρίες.

Φτάνει η σειρά του. Ανοίγει δύο σακούλες καθώς η ταμίας του χτυπάει τα πράγματα. Την παρατηρεί. Μεσήλικη, κακοβαμμένη και λίγο άσχημη. Χτυπάει τα πράγματα στην μηχανή με χαρακτηριστική βαρεμάρα μασώντας τσίχλα με ανοιχτό στόμα.

Ολοκληρώνει τον λογαριασμό και του λέει με σχεδόν ενοχλημένο ύφος:

- Έντεκα

Ο άνδρας την κοιτάει και αρχίζει να χαμογελάει καθώς περνάνε από το μυαλό του οι εξής εικόνες:

  1. Ο άνδρας μετράει στην απορρημένη ταμία ένα-ένα 11 Γιέν.

  2. Ο άνδρας ανοίγει μια συσκευασία μπισκότα Μιράντα και μετράει στην ταμία 11 μπισκότα η οποία φτύνει την τσίχλα και τα τρώει ένα-ένα με λαιμαργία.

  3. Ο άνδρας ρίχνει στην ταμία 11 σκαμπιλάκια στο μάγουλο, η οποία τα δέχεται όλο ηδονή και έξαψη

  4. Ο άνδρας απαντάει «δέκα». Εκείνη «Δέκα μισό και σου κάνω δώρο και το ερκοντίσιον» κι εκείνος απαντάει «Έγινε» και κάνουν χειραψία.

  5. Ο άνδρας κοιτάζει το ρολόϊ του και λέει «εεε, μάλλον κάνετε λάθος, η ώρα είναι 8 παρα τέταρτο»

  6. Ο άνδρας, ντυμένος με μασκαράδικο καπέλο και καραμούζα, χορεύει ημίγυμνος γύρω-γύρω απ’ την ταμία τραγουδώντας «έντεκα, έντεκα, έντεκα, έντεκα».

  7. Χαμηλώνουν τα φώτα, κατεβαίνει μια ντισκομπάλα και από κάτω καπνοί. Η ταμίας ντυμένη σκυλού τραγουδάει «έντεκααα κι ουτέ ‘να τηλεφώνημααααα».

  8. Ο άνδρας και η ταμίας κάνουν σεξ πάνω στο ταμείο κι εκείνος φωνάζει αποκαμωμένος «Έντεκαααα» και πέφτει πάνω στην ταμία λιπόθυμος.

  9. Ο άνδρας λέει «άλλο ένα φύλλο παρακαλώ». Η ταμίας του δίνει από μια τράπουλα που έχει πάνω στο γκισέ το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε τραπέζι καζίνο. «Μπλακτζακ! Ναιαιαι» φωνάζει ο τύπος και εμφανίζονται γύρω του δύο γκόμενες με φτερά και στρας και τον αγκαλιάζουν.

  10. Η ταμίας στο διάδρομο του σουπερμάρκετ κλωτσάει ένα κρουασάν, το οποίο εκσφενδονίζεται προς τον άνδρα ο οποίος κάνει ένα εντυπωσιακό μπλονζόν για να το φτάσει, όμως εκείνο σε αργή κίνηση προσπερνάει το προτεταμένο του χέρι. «Έντεκαααα» φωνάζει τρέχοντας η ταμίας και όλες οι υπόλοιπες συνάδελφοι την κυνηγάνε και τελικά την φτάνουν και την αγκαλιάζουν καθώς εκείνη σέρνεται στα γόνατα με ποδιά και μπλούζα πάνω απ’ το κεφάλι και τισερτ από μέσα που γράφει «I play for Jesus».

Ο τύπος συνεχίζει να χαμογελάει και λέει: «όταν λέτε έντεκα εννοείτε ευρώ φυσικά». Η ταμίας τον κοιτάει μασώντας την τσίχλα της με απάθεια.

Ο άνδρας δίνει στην ταμία έντεκα ευρώ, παίρνει τα ψώνια του και φεύγει.